Stein Ecke Schrijft

De erfgenaam 2
 
Johan's laatste boek 'De erfgenaam, moord in crematorium Deldenheim' is op 24 februari 2023 verschenen.
Het is te bestellen bij https://www.boekscout.nl/shop2/  (gratis verzending)
en middels het ISBN Nr: 9789464684582 in alle andere fysieke en online boekwinkels.

De erfgenaam is een vrolijke misdaadroman.

 
 

Uit De erfgenaam:
Aandachtig luisterend staat hij in het donker naast de oven met het ruimijzer in de hand. Hij hoort dat de onbekende via de trap naar de kelder komt. Hij probeert te ademen zonder geluid te maken en het zweet parelt op zijn voorhoofd. Het licht gaat aan. Als de onbekende de deur naar de opslagruimte wil openen springt hij naar voren roept luid: ‘Stop. Wat doet u hier?’

Ferdinand, die op zijn inspectietour in de ovenruimte is aangekomen, schrikt zich kapot. Maar voordat hij iets kan zeggen krijgt hij de rechthoekige plaat van het ruimijzer tegen zijn borst gedrukt en wordt hij naar achteren gedwongen tot hij met zijn rug tegen de muur staat.
‘Nou? Ik heb u gevraagd wat u hier doet.’
‘Dat kan ik ook aan u vragen,’ zegt Ferdinand hevig hijgend.
‘Ik werk hier, en u?’ zegt de man.
‘Ik nog niet, maar als u zo door gaat u binnenkort ook niet meer. Ik ben sinds vanmorgen namelijk de eigenaar van dit crematorium’
‘Oh. Sorry.’  De man laat het ruimijzer zakken en hangt het weer aan de muur. ‘Dan bent u de achterneef van mijn gestorven baas. Nog gecondoleerd met het verlies van uw oudoom. Mijn naam is Frits, Frits Averdonk.’

Recensies van lezers:
Recensie van Hannie van Grol van 'In de boekenkast':
De erfgenaam – In de Boekenkast

George: Beste Johan, Je boek in twee avonden uitgelezen. Wat een idee om dit rond een crematorium af te laten spelen, super. Makkelijk leesbaar en met de nodige humor “ crematorium gesloten wegens sterfgeval” hoe verzin je het. Niet onbelangrijk, goede kwaliteit papier genomen voor je boek. Mocht je een vervolg gaan schrijven, laat het mij weten.
 
 

Baanbrekend naar ander werk

In februari 2021 verscheen het boek Baanbrekend naar (ander) werk,
waarvoor ik Gerjan Apeldoorn mocht helpen als Ghostwriter.
Een inspirerend boek voor iedereen die een nieuwe uitdaging zoekt.
ISBN: 9789492939586

 

Cover 40 jaar STI

In 2019 verscheen mijn boek over 40 jaar STI Engineering.
Over hoe met wilskracht en enthousiasme een mooi bedrijf is opgebouwd.
A4 formaat gebonden uitgave.
Es tut mir leid, aber es ist "Ausverkauft"
Het was een uitgave met beperkte oplage.

 

Heleen

Heleen
Nog steeds verkrijgbaar het boek 'Heleen'.
ISBN: 978-94-92221-59-9
Bestel direct bij de uitgever via:http://futurouitgevers.nl/portfolio/heleen/
Heleen is een autobiografische roman en gaat over een periode in het leven van Eric Verhoek waarin
Eric's vrouw Heleen ernstig ziek wordt en Eric verliefd wordt op een vriendin.

Uit Heleen:
Brigitte staat dicht tegen me aan op het dek, ze heeft net twee Sex on the beach-cocktails gehaald. De grote zeilen van de viermaster klapperen zachtjes in de wind. Het is onze laatste avond van onze tocht door de Stille Zuidzee, vannacht zeilen we weer terug naar Tahiti. We hebben een ongelooflijk mooie en romantische vakantie achter de rug. Ik ga achter haar staan, sla mijn armen om haar heen en we kijken hoe de rode vuurbal aan de horizon zich aan de onderkant laat afplatten door de zee. Ik denk aan Ameland waar ik nu bijna drie jaar geleden, het omgekeerde fenomeen meemaakte. Het voelt allemaal zo dubbel, ik ben straalverliefd op deze mooie levenslustige vrouw, maar ik mis ook die andere waar ik ook nog zo zielsveel van hou. Verdomme Heleen.

Recensies van lezers:
Wout: Het gebeurt me zelden dat ik een boek binnen een weekeind uitlees, nu dus wel. Je hebt wel een bak shit over je gehad, zeg. Ik vind het een indrukwekkend boek, goed geschreven: emotioneel en tegelijk nuchter en hier en daar ook nog een met (droge) humor. Een pracht boek over een groot noodlot.

Boekenbijlage.nl: Heleen is in dagboekvorm uitgegeven. Korte fragmenten met daarboven een datum en een pakkende titel. De titels passen goed boven de tekst. Hier en daar een e-mail ertussen die Eric verstuurde om de buitenwacht op de hoogte te houden. Het geheel is echter wel in een goed lopen verhaal gegoten, zodat het zeer vlot doorleest.
Er worden op het moment veel boeken op dit gebied uitgegeven. Maar het is en blijft bijzonder als iemand zo’n emotioneel, ontroerend en soms pijnlijk verhaal met de buitenwereld wil delen. Dit verhaal onderscheidt zich denk ik, omdat het vanuit het perspectief van de partner wordt geschreven en juist zijn gevoel en emoties centraal staan.

Lees ook mijn gast-blog over het ontstaan van 'Heleen' op Yoo.rs/lovesuiterspin  

Visserslatijn

Visserslatijn, een beeld van een dichter

Super Deal

Een bundel humorvolle en levens-beschouwende gedichtjes en teksten. Het boekje is geïllustreerd met foto's van bronzen beelden van de auteur.

Uit Visserslatijn:

Geraffineerde suiker

Geraffineerd als witte suiker,
glijdt de bruine in de pot.
Stroperig kleven de kristallen aan elkaar.

De bruine suiker glijdt,
als in een vertraagde film,
van je lepel in je kopje.

Bruine suiker is veel geraffineerder dan witte.

Recensie van een lezer:
Bedankt voor je mooie dichtbundel! Je speelt prachtig met woorden en er zit veel humor in. Ik heb erg gelachen om:  "Leven moet je Leren!"  Een gedicht lezen is eigenlijk een pas op de plaats. Prachtige beeldjes heb je gemaakt. Ook iets waar ik altijd met blijdschap en verwondering naar kan kijken.

 

Let op: Uitsluitend nog als E-book (epub of pdf) verkrijgbaar
ISBN 978-94-6228-064-9 voor slechts € 4,99 

Kopen dat boekje.’Bestel nu en klik  Hier